Asbestverwijdering Zaandam

Projectomschrijving

Klant: Hilbert Vedder- vastgoedbedrijf RJB
Locatie: Voormalige V&D, Gedempte Gracht 48, Zaandam
Jaar oplevering: 2016
Focus op: asbestverwijdering en sloopwerk

Hilbert Vedder begeleidt de gehele verbouwing van de voormalige V&D in Zaandam. In dit pand komt een grote vestiging van modeketen ZARA. In het verleden heeft BTZ al vaker werk uitgevoerd voor bouwbegeleider Hilbert. Ook voor dit project werd BTZ ingeschakeld voor het asbest- en sloopwerk.

De uitdaging: asbest saneren en een snelle sloop

Het oude V&D-pand moest in korte tijd gerenoveerd worden voor de nieuwe huurder. Om het project voortvarend aan te vliegen, startte BTZ met de asbestinventarisatie om al het asbest in kaart te brengen. Vervolgens werd de geconstateerde asbest op deskundige wijze gesaneerd. Gelijktijdig startte het renovatiesloopwerk op die plekken waar geen asbest was gevonden. Bijzondere onderdelen waren de algehele verwijdering van asbesthoudende roltrappen en de (niet-asbesthoudende) gevelelementen. Deze werden naar beneden gehesen met behulp van een grote hijskraan.

Opdrachtgever aan het woord

In opdracht van Stichting Alri heeft BTZ samen met Vedder Vastgoedmanagement een sloop- en asbestsanering werk binnen kort tijdsbestek succesvol afgerond. BTZ heeft hierop een vervolgopdracht ontvangen van de aannemer VastBouw voor het ontmantelen van de buitengevel van het gebouw. Met een doordacht plan - ontwikkeld door BTZ - zijn de bestaande betonnen gevelelementen van het gebouw verwijderd. Hiervoor in de plaats wordt voor ZARA een moderne glasgevel geplaatst, voorzien van hoogwaardig glas.

Hilbert Vedder - Eigenaar – Vedder Vastgoedmanagement